Yoghurt met fruit en geroosterde havermout | Gezond ontbijt
Yoghurt met fruit en geroosterde havermout

Op zoek naar makkelijke en gezonde recepten? Probeer dit ontbijtrecept met yoghurt, fruit en havermout. Door de havermout te roosteren, krijg je een heerlijke, knapperige bite.

Probeer ook eens deze Zelfgemaakte granola met havermout, noten en lijnzaad

Yoghurt met fruit – gezond ontbijt met havermout

Eet jij twee stuks fruit per dag? Yoghurt met fruit en havermout is een heerlijke en voedzame combinatie om je dag goed te beginnen. Het is eiwitrijk, en bevat veel vezels, vitaminen en mineralen.

Yoghurt met fruit en geroosterde havermout

Yoghurt met fruit en havermout: een gezond ontbijt dat snel klaar is en goed vult. Ideaal voor een energieke start van je dag.
Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord: Havermout met yoghurt en fruit, Yoghurt met fruit
Servings: 1
Calories: 346kcal

Ingrediënten

  • 200 g magere yoghurt
  • 1 kiwi
  • 35 g havermout
  • 15 g ongezouten amandelen

Instructies

  • Doe de yoghurt in een glas of schaaltje.
  • Bak de havermout en amandelen kort in een droge koekenpan totdat ze bruin zijn. Strooi dit over de yoghurt.
  • Snijd de kiwi in stukjes en voeg deze toe.

Notities

Koolhydraten: 38 g
Eiwitten: 17 g
Vetten: 12 g

Variatietip yoghurt met fruit

Je kan dit recept op heel veel verschillende manieren maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens:

  • Havervlokken in plaats van havermout.
  • Vervang yoghurt door magere kwark.
  • Gebruik walnoten of cashewnoten in plaats van amandelen.
  • Wissel af met ander fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen of appel.

🌸 Nog meer gezond variëren? In mijn e-book Gezonde boodschappenlijst vind je meer dan 150 gezonde producten, aanbevolen dagelijkse hoeveelheden en praktische maaltijdinspiratie om je dag gezond te starten.

Meer gezonde recepten

Wil je meer gezonde ontbijtideeën? Probeer ook:

Of bekijk mijn andere recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en gezonde tussendoortjes.

→ Geschreven door: Ilse Schrier, BGN-gewichtsconsulent – gespecialiseerd in emotie-eten

post-img
Vorig bericht

Kwark met bloedsinaasappel en walnoten

Volgende bericht

Zelfgemaakte granola met havermout, noten en lijnzaad

post-img