Skip to content Skip to footer

Heb je al verschillende diëten geprobeerd maar lukt het niet om af te vallen? Of ben je wel afgevallen maar zit je inmiddels weer op je oude gewicht? Diëten zijn vaak lastig vol te houden, omdat je zóveel aanpassingen moet doen dat het bijna niet meer in je dagelijks leven past. Bij Healthy Food Moments richt je je dan ook niet zo zeer op het volgen van een dieet, maar op het creëren van een gezond eetpatroon. Een die wél bij je past. De focus ligt op nieuwe eetgewoontes ontwikkelen die je de rest van je leven vol kunt houden, om zo het welbekende jojo-effect te voorkomen. Het voedingsadvies dat je ontvangt is helemaal aangepast op jouw energiebehoefte, leefsituatie en eetgewoontes. 

Wat zit er in het pakket?

  • Intakegesprek

  • 6x consult (30 min)*

  • 7x lichaamsanalyse

  • Voedingsanalyse

  • Voedingsadvies op maat

  • Variatielijst voeding

  • 2 voorbeeld dagmenu’s

  • Beweegadvies

  • Etiketten leren lezen

  • Tips voor verjaardagen, feestdagen en uiteten

* Wanneer het consult uitloopt, wordt de overige tijd in rekening gebracht (€15 per 15 min).

Gewichtsconsulent in Emmeloord

Met het ‘Fit, Energiek & Gezond’ pakket (€290) brengen we jouw huidige eetpatroon in kaart en leer je het verschil tussen gezonde en ongezonde voeding. We maken de hulpvraag inzichtelijk en stellen persoonlijke doelen om naartoe te werken. Als gewichtsconsulent bereken ik je energiebehoefte en houd daarbij rekening met de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Zo weet je altijd 100% zeker dat je van alles voldoende binnenkrijgt. Met dit pakket ontvang je naast voedingsadvies ook twee voorbeeld dagmenu’s helemaal aangepast op jouw behoefte en wat jij lekker vindt. Samen ontdekken we jouw valkuilen, zodat je een eetpatroon kunt ontwikkelen die bij je past en die je gemakkelijk vol kunt houden. Lekker en gezond eten is hierbij het uitgangspunt, met af en toe ruimte voor een stuk taart of chocola. Wist je trouwens dat online afvallen ook tot de mogelijkheden behoort? Met een online gewichtsconsulent plan je de consulten flexibel in én volg je ze gewoon van achter de keukentafel op de momenten dat het jou uitkomt. 

Voedingscentrum en Schijf van Vijf

Als BGN gewichtsconsulent help ik jou graag gewicht verliezen zonder dieet. We kijken samen welke veranderingen in je huidige eetpatroon nodig zijn, zodat je op een gezonde manier kunt afvallen. We volgen hierbij de richtlijnen van de Gezondheidsraad, het Voedingscentrum en de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum helpt mensen bewustere keuzes te maken om zo de gezondheid te bevorderen. Bijvoorbeeld om af te vallen of de risico’s van overgewicht te beperken. Daarnaast hebben zij de Schijf van Vijf ontwikkeld die bestaat uit alleen maar gezonde producten. Wanneer je uit ieder vak van de Schijf van Vijf de juiste hoeveelheden eet, krijg je alle belangrijke vitaminen, mineralen en vezels binnen die goed zijn voor onze gezondheid.

Vergoeding gewichtsconsulent

Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de consulten van een BGN gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Op de website van de BGN vind je de vergoedingen per zorgverzekeraar. Benieuwd of jouw zorgverzekeraar iets vergoedt? Bekijk dan de tarieven & vergoedingen voor gewichtsconsulenten

Gratis kennismakingsgesprek

Heb je nog vragen over één of meerdere pakketten? Plan gerust een telefonisch kennismakingsgesprek (15 min) in! Zo heb je de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen we elkaar gelijk wat beter leren kennen.