Pannenkoeken met fruit, walnoten & honing

Pannenkoeken eten tijdens het afvallen, kan dat wel? Pannenkoeken zijn vaak ongezond omdat er van alles aan toegevoegd wordt. Maar wist je dat pannenkoeken helemaal niet ongezond hoeven te zijn? Wanneer je het beslag met volkorenmeel maakt, eet je namelijk gezond én volgens de Schijf van Vijf.

Recept: pannenkoeken met fruit, walnoten & honing

Ook proberen? Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

  • 50 g aardbeien
  • 50 g blauwe bessen
  • 1 ei
  • 60 ml halfvolle melk
  • 25 g volkoren tarwemeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 g ongezouten walnoten
  • 1 theelepel honing
  1. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Hak daarna de walnoten in stukjes.

  2. Doe het ei, de melk en het tarwemeel in een kom en mix tot een glad beslag.

  3. Verhit de olijfolie in de pan en doe een beetje beslag in de pan. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om, bak de pannenkoek ook nog een even aan deze kant totdat hij gaar is. Bak net zolang totdat het beslag op is.

  4. Leg de pannenkoeken op het bord en doe wat honing op de pannenkoeken. Voeg de aardbeien en walnoten toe en je bent klaar!

Koolhydraten: 38g

Eiwitten: 15g

Vetten: 26g

Tip: wil je wel eens een keer iets anders proberen? Pannenkoeken kan je op heel veel verschillende manieren maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept voor havermoutpannenkoeken met banaan en kaneel? Voor meer gezonde recepten check je mijn blog.

post-img
Prev post

Gevulde courgette met kip, ui & kaas

Next post

Bananen ijsjes met nootjes en chocolade

post-img