Deze heerlijke kwarkcake is perfect als tussendoortje of ontbijt. De cake is gemaakt van verschillende speltproducten en blauwe bessen. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten, deze verlagen het cholesterol en maken stoffen onschadelijk. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen maar weinig calorieën.
Recept: gezonde kwarkcake met blauwe bessen
Ook proberen? Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
- 80 ml olijfolie
- 2 eieren
- 2 schepjes vanille eiwitpoeder
- 165 g Franse magere kwark
- 3 el sweet like syrup (Holland & Barrett)
- 1 tl vanille aroma
- 1 tl bakpoeder
- 100 g speltmeel
- 100 g speltbloem
- 100 g blauwe bessen
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Doe de olijfolie heel even in de pan op het vuur op zodat het wat vloeibaarder wordt.
-
Doe de olijfolie, syrup, eieren, kwark en vanille in een kom. Meng dit goed door elkaar. Doe nu de bakpoeder, eiwitpoeder, speltmeel en speltbloem erbij en roer dit nogmaals goed door elkaar.
-
Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen. Doe het beslag in de bakvorm (vet deze van te voren een beetje in met olie).
-
Bak de cake in 60 minuten gaar op 160 °C.
-
Haal de cake uit de oven en laat hem goed afkoelen.
Koolhydraten: 17,2 g
Vetten: 9,3 g
Eiwitten: 8,1 g
Tip: snijd de cake in plakjes en vries ze apart of per twee in. Zo heb je altijd een gezond en lekker tussendoortje of ontbijt in huis.