Afvallen met gezonde recepten? Veel mensen ontbijten ’s ochtends met yoghurt of kwark en voegen daar ontbijtgranen aan toe. Omdat muesli en cruesli bekend staan om de hoeveelheid suiker, kiezen degenen (die gezonder willen eten) vaak voor granola, maar is granola uit de supermarkt wel zo gezond als iedereen denkt? Vaak wordt er zout, suiker en andere zoetstoffen aan toegevoegd waardoor het helemaal niet zo gezond is. Hieronder vind je een recept om voortaan zelf je granola te maken, die geen toegevoegd suiker of zout bevat maar wel lekker en gezond is!
Recept: zelfgemaakte granola met havermout, noten en lijnzaad
Ook proberen? Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
- 75 g walnoten
- 250 g havermout
- 75 g gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g rozijnen
- 1 theelepel kaneel
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de walnoten in kleine stukken.
-
Leg de havermout en walnoten op een bakplaat en meng de olie erdoor.
-
Rooster de havermout en noten 15 min. licht in de oven. Laat daarna afkoelen.
-
Roer de rozijnen en het gebroken lijnzaad erdoor. Voeg nog een theelepel kaneel toe voor extra smaak.
-
Bewaar de granola in een pot die je goed kunt afsluiten.
Tip: dit recept kan je eenvoudig aanpassen door steeds andere noten en gedroogd fruit te gebruiken. Meer inspiratie nodig voor gezonde recepten? Op mijn blog vind je genoeg ideeën voor een lekker ontbijt, lunch, diner of gezonde tussendoortjes.