Ga terug

Recept: zelfgemaakte granola met havermout, noten en lijnzaad

Ook proberen? Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 15

Ingrediënten

  • 75 g walnoten
  • 250 g havermout
  • 75 g gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Warm de oven voor op 180 °C.
  • Hak de walnoten in kleinere stukken.
  • Leg de havermout en walnoten op een bakplaat en meng de olie erdoor.
  • Rooster de havermout en noten 15 min. licht in de oven. Laat daarna afkoelen.
  • Roer de rozijnen en het gebroken lijnzaad erdoor. Voeg nog een theelepel kaneel toe voor extra smaak.
  • Bewaar de granola in een pot die je goed kunt afsluiten.