Ga terug

Recept: bananen ijsjes met nootjes en chocolade

Ook proberen? Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 5 minuten
Porties: 1
calorieën: 167kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine banaan
  • 15 g pure chocolade (72 of 81% cacao)
  • 3 walnoten

Instructies

  • Bekleed een bord of snijplank met bakpapier.
  • Snijd de banaan door midden. Steek in beide helften een ijsstokje en leg ze op het bord.
  • Zet het bord een uur in de vriezer.
  • Hak de walnoot in kleine stukjes.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Dip de banaan in de chocolade en strooi de walnootstukjes over de banaan.
  • Zet het bord nog even in de koelkast zodat de chocolade kan afkoelen.

Notities

Koolhydraten: 16 g
Eiwitten: 3 g
Vetten: 10 g